Санкциите не биха спрели Русия. Това каза пред БНР финансистът Георги

...
Санкциите не биха спрели Русия. Това каза пред БНР финансистът Георги
Коментари Харесай

Георги Кадиев: Санкциите не биха спрели Русия, Путин възражда някакъв вид империя

" Санкциите не биха спрели Русия ". Това сподели пред БНР финансистът Георги Кадиев, някогашен народен представител и заместник-министър на финансите. 

Според него Владимир Путин е " на някаква историческа задача - в неговите мисли да възражда някакъв тип съветска империя " и материални закани не биха го спрели:

" Единственото, което може да го спре, е тежки човешки жертви, които да се отразят на публичното мнение в Русия.... Путин няма да си тръгне просто по този начин, подвивайки опашка . Въпросът е дали целият спор ще се ограничи единствено в регионите на Донецк и Луганск. След решението на Путин Русия да признаят в цялостните граници двата района, не знам по какъв начин ще се развие това. Напълно е допустимо, в случай че съветски войски тръгнат да постановат границите, да се сблъскат с украински и да се стигне до жертви и до пълноценно развиване на война ".

Кадиев изрече съмнение, че крайната цел на Кремъл е да конфигурира в Киев проруско държавно управление, което няма да разреши Украйна да влезе в НАТО

Той  дефинира като доста слаб отговора на Европейски Съюз на съветската експанзия  спрямо Украйна:

" Най-силната глоба е замразяването на " Северен поток 2 ".... Вероятно ще се отрази на цените на газа, въпреки че, в случай че Русия притиска Европа прекомерно мощно, тя ще откри опция на съветския газ - примерно полутечен газ от Съединени американски щати или от Катар, което е скъпо и постепенно, само че може да го направи.... Ние сме измежду най-уязвимите. При нас 70% е съветски газ, към 30% е азербайджански газ, само че Русия има съвсем цялостен надзор и върху Азербайджан, тъй че, в случай че се стигне до сериозен спор, тя ще спре и него. Тогава ще останем без газ. България би трябвало да бъде извънредно дипломатична ".

Интервюто на Людмила Железова с Георги Кадиев в предаването " Нещо повече "  можете да чуете от звуковия файл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР